Menu
Glavni urednik

Sveti Primož nad Kamnikom (842 m)

 

 

Pot na vrh Sv. Primoža od izhodišča (443 m) ni zahtevna in traja približno eno uro. Sprva vodi po makadamski cesti do naselja Prapretno, od tam pa se od ceste na desni strani odcepi označena pohodna pot, ki vodi na vrh Sv. Primoža.

V stari mežnariji s črno kuhinjo, svojevrstnem muzeju kulturne in stavbarske dediščine, v kateri se je čas domala ustavil, imamo urejeno skromno okrepčevalnico, kjer se pohodniki, ki premagajo slabo uro prijetnega in nezahtevnega vzpona, lahko odžejajo, pokrepčajo in si, kot se temu reče, privežejo dušo.

Okrepčevalnica je z leti postala priljubljeno zbirališče rekreativnih pohodnikov, ki sv. Primoža obiskujejo domala vsak dan, nekateri tudi po večkrat dnevno. Običajno rečejo, da gredo, ali so bili "go". Obisk okrepčevalnice ob koncu tedna je svojevrsten odmik od mestnega vrveža, vsakdanjega stresa in jamstvo za sproščeno kramljanje v dobri družbi, kajti obiskovalci svojo morebitno dolinsko slabo voljo in sitnobo pokurijo že na poti do sv. Primoža.

Običajna ponudba okrepčevalnice je prilagojena gorskim razmeram, ampak vsaj kaka domača suha klobasa se pod stropom črne kuhinje najde skoraj vedno. Po poprejšnjem dogovoru je možno, da se za najavljene skupine, pripravi tudi konkretnejšo malico, oz. pogostitev.

Organiziranim in najavljenim skupinam omogočamo tudi omogočamo možnost vodenega ogleda cerkve, mežnarije in znamenitosti sv. Primoža.

Prejšnji članek Rašica - Planinski dom Rašiške čete (631 m)
Naslednji članek Mojčin dom na Vitrancu (1555 m)
Natisni
27341
NazivOkrepčevalnica na Sv Primožu nad Kamnikom
KontaktPeter Uršič
NaslovZgornje Stranje 23
Kraj1242 Stahovica
Telefon041 353 513
Spletna stranpriorlu.si/
Facebookwww.facebook.com/svetiprimoz.nadkamnikom/
Delovni čas

Odprto ob sobotah, nedeljah in praznikih,ob predhodni najavi organiziranih skupin,pa tudi druge dni v tednu.

Pogoji uporabeIzjava o zasebnostiCopyright 2022 by alpejadran.si. Izvedba pikacom.com.
Back To Top