Language
Menu

Zasavska koča na Prehodavcih (2071 m)

 
Prejšnji članek Blejska koča na Lipanci (1630 m)
Naslednji članek Triglavski dom na Kredarici (2515 m)
Natisni
NazivZasavska koča na Prehodavcih
LastnikPLANINSKO DRUŠTVO RADEČE
Oskrbnik/OskrbnicaTea Dernovšek
NaslovTrenta 89
Kraj5232 Soča
Telefon+386 51 614 781
E poštapdradece@pzs.si
Facebookwww.facebook.com/prehodavci
Internet povzavaWI-FI omrežje (Point to Point)
NapajanjeSončna energija
Opis

Koča stoji na razgledni vzpetini tik nad prevalom Prehodavci, prek katerega pelje pot iz Trente v Dolino Triglavskih jezer.V gostinskem prostoru je 40 sedežev, točilni pult; v 2 sobah je 39 postelj, na skupnem ležišču v bivaku pa 16 ležišč; WC in umivalnica z mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; voda kapnica, agregat za elektriko, mobitel. Bivak je izven sezone odprt in opremljen za prenočevanje.

Razgled

Od koče je lep razgled na bližnje in daljne vrhove. Na vzhodni strani se nad Prehodavci dviga Vršac, desno je nad dolino planota Hribarice s Kanjavcem, Poprovcem in Vršaki; na južni strani je zgornji del Doline Triglavskih jezer z Veliko in Malo Zelnarico na levi in grebenom z Zadnjo Lopo ter Malim in Velikim Špičjem na desni; na zahodni strani vidimo v bližini severno pobočje vrha Zadnja Lopa, ki pada v Trebiški dol, vrhove, gozdove in planine proti Trenti ter Srebrnjak, Bavški Grintavec in Kaninske gore na drugi strani; na severnem obzorju se dvigajo vrhovi Mangrta, Jalovca, Mojstrovke, Prisojnika in Razorja, v bližini sta Pihavec in Ozebnik, v ozadju pa se kaže tudi vrh Triglava.

Dostop

Po gozdni cesti z Loga v Trenti do parkirišča Na placu v Zadnjici 1,5km, od koder je skozi Zadnjiški Dol 3h30. AP: Na Logu v Trenti, Stara Fužina in Bohinjsko jezero (do Bohinjske Bistrice tudi vlak, naprej avtobus): z Loga po SPP skozi Zadnjico in Zadnjiški Dol 4h; z Loga čez planino Trebiščino 4h30; od AP Jezero pri Bohinjskem jezeru mimo Kosijevega doma na Vogarju in Koče na Planini pri Jezeru ter čez Dedno polje in preval Vrata 6h30, iz Stare Fužine 30 minut manj.

Pogoji uporabeIzjava o zasebnostiCopyright 2024 by PANORAMICA WEBCAMS. - panoramicam.eu - Powered by pikacom.com & dnn.si.
Back To Top